EIEO – Uw elektricien in Almere e.o.

    Geen belasting
Onze overheid heeft een aantal doelen gesteld om de CO2 uitstoot te verminderen. Omdat ze inzien dat ze dat niet alleen redden, belonen ze burgers die een handje meehelpen. Bijvoorbeeld door geen BMP te heffen op elektrische auto’s. BMP staat voor Belasting van Motorrijwielen en Personenauto’s en is een belasting die je bij aanschaf betaalt. Daarnaast hoef je geen wegenbelasting te betalen. Dat is dus dubbel belastingvoordeel voor elektrische auto’s.

Goedkoop ‘tanken’
Je stopt ‘m in het stopcontact en gooit goedkoop je tank vol. Volgens een rekensommetje van elektrische autoadviezen.nl kun je met een elektrische auto minimaal 75% op de kosten van brandstofverbruik besparen.
Stel, je huidige auto rijdt op benzine en je rijdt ongeveer 15.000 kilometer per jaar. Gemiddeld heeft deze auto een brandstofverbruik van 1 liter op 14 kilometer. De benzineprijs schommelt op het moment rond de €1,50 per liter. Dat maakt dat je per jaar € 1.607 aan brandstof, in dit geval benzine, betaalt.
Een elektrische auto heeft een verbruik van gemiddeld 120 kWh per 1000 kilometer. Elektriciteit kost ongeveer 23 eurocent per kWh. Dan betaal je bij een kilometrage van 15.000 kilometer per jaar € 414 aan stroom voor je elektrische auto. Rijden in een elektrische auto levert zo een besparing op van al gauw € 1.200 per jaar, 75% minder kosten voor brandstofverbruik dan je gewend bent.

Weinig onderhoud
Bovendien heeft een elektrische auto weinig onderhoud nodig. Ze hebben geen versnellingsbak, er hoeft geen motorolie in, je hoeft geen bougies te wisselen. En aangezien alleen de bewegende delen slijten, zijn dat bij een elektrische auto vooral de banden en de remmen. Dat betekent dat je ook op onderhoudskosten bespaart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordelig voor werknemer en ondernemer
Als je een auto wilt leasen betaal je 0% bijtelling tot 2014, daarna 7%. Ondernemers die een elektrische auto aanschaffen krijgen bijna 10% voordeel op de aanschafprijs doordat ze een Milieu Investerings Aftrek voor ondernemers kunnen aanvragen.

Milieu
Nog niet overtuigd? Dan is er altijd nog het milieu. De auto zelf stoot namelijk geen CO2 en fijnstof uit, waardoor de luchtkwaliteit in de steden zal verbeteren. Natuurlijk is er wel CO2-uitstoot bij de bron als je de auto oplaadt met energie van de kolencentrale. Maar zelfs als je geen groene stroom gebruikt, veroorzaakt het opwekken van stroom in de elektriciteitscentrale minder uitstoot dan een auto met verbrandingsmotor.